Biogebaseerde coating voor corrosiebescherming

Een nieuwe coating op basis van koolzaadolie kan tijdelijk bescherming bieden tegen corrosie in extreme omstandigheden op zee of bij hoge vochtigheid.

De gebruiksklare coating EcoLine® 3690 van het Amerikaanse Cortec op basis van 72 procent USDA-gecertificeerde biogebaseerde grondstoffen laat een olieachtige beschermende film achter die niet opdroogt. Het is een oplossing voor onderaannemers die onderdelen of stukken produceren en deze willen beschermen in de tussentijd tussen opslag en verzending.

Het product is interessant voor bedrijven die duurzaam willen werken door hun hoeveelheid VOC's te reduceren en hun werknemers zo min mogelijk bloot te stellen aan producten op basis van minerale oliën en oplosmiddelen. De film kan eenvoudig verwijderd worden met een alkalisch reinigingsmiddel en kan gebruikers helpen kosten te vermijden voor verwerking van gevaarlijk afval, typisch voor klassieke roestwerende middelen. Het product kan op verschillende metaalsoorten worden aangebracht.

Project rond biogebaseerde coatings

Het nieuwe project 'Bio-gebaseerde coatings: een opportuniteit voor een duurzame onderneming en wereld', door Sirris en Centexbel-VKC zal een antwoord bieden op deze toenemende vraag naar producten van een meer duurzame oorsprong. Tijdens dit project willen we u informeren over de mogelijkheden in het gebruik van biogebaseerde bouwstenen en toepassingen van deze grondstoffen in coatings.

Wenst u graag deel te nemen aan dit project, wil u graag meer info of wenst u uw eigen case of innovatie rond dit thema te bespreken? Neem contact met ons op!

(Beeld bovenaan: EcoLine® 3690 (links) vs. solventgebaseerde referentie (rechts) na 64 uur zoutneveltest (ASTM B117)
(Bron: http://news.bio-based.eu)