Belgische industrie ruim vertegenwoordigd op Hannover Messe

Hannover Messe 2019, die plaatsvindt van 1 tot 5 april, wil de digitale transformatie van de productie- en energie-industrie stimuleren en zal volledig in het teken staan van 'Integrated Industry - Industrial Intelligence'. Hiermee benadrukt de vakbeurs het groeiende belang van artificiële intelligentie en ‘machine learning’ op het vlak van energie-efficiëntie en productieprocessen.

Mensen, machines en data creëren een netwerk via gemeenschappelijke platformen waarop kennis wordt gedeeld en vermenigvuldigd. De rol van de mens is essentieel voor de productie van morgen. Industriële intelligentie betekent eerst en vooral de uitbreiding van kennismanagement en het opleiden van de kennisdragers.

Hannover Messe is het platform bij uitstek om te netwerken en innovaties te realiseren dankzij de zes themabeurzen die samengebracht zijn onder één dak. Tijdens de vijf beursdagen, presenteren zo’n 6.500 exposanten een volledig scala van technische innovaties - van automatisering tot leveranciersoplossingen.

Zes themabeurzen

  1. Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD) is de hotspot voor industrie 4.0 en omvat alles rond industriële automatisering, industriële IT, krachtoverbrenging en vloeistoftechnologie – van werktuigbouwkunde en robotica tot procesautomatisering.

  2. Digital Factory, de thuis van de digitale pioniers. Hier ontdekt u IT-oplossingen die de uitwisseling van gegevens tussen ontwikkeling, productie en distributie mogelijk maken.

  3. Integrated Energy toont u de energiemarkt van morgen. Luister en ontdek hoe branchespecialisten, leveranciers en beleidsmakers de toekomst zien voor energietransitie, laadinfrastructuur en energiebesparing voor bedrijven.

  4. Industrial Supply: leveranciers zijn een belangrijke drijfveer voor industriële digitalisering. Op Industrial Supply presenteren internationale spelers hun oplossingen voor materialen, processen en belangrijke onderwerpen zoals lichtgewichtbouw.

  5. Research & Technology, waar de toekomst tot leven komt. Wetenschapsexperts en economisten delen hun inzichten en voorspellen welke productoplossingen de markt zullen betreden.

  6. Compressed Air and Vacuum Technology (ComVac) rond procesautomatisering, pneumatische systemen, milieuvriendelijke luchtzuiveringssystemen, …, want zonder perslucht- en vacuümsystemen kan er geen energie-efficiënte en duurzame productie zijn.

België is tijdens deze editie sterk vertegenwoordigd. Zo’n 50 Belgische bedrijven stellen hun nieuwste producten voor, en ook FIT en Flanders Make zijn te bezoeken, elk op hun groepsstand. Hannover Messe biedt niet alleen productvoorstellingen, maar ook een uitgebreid ondersteunend programma met verscheidene events, zoals Industrial Pioneers Summit, WoMenPower 2019, young tech enterprises, ...

Gratis naar Hannover Messe 2019? Registreer u snel via onze agenda!