Atlas Copco schaaft gieterijkennis bij

Recent verzorgde Sirris een opleiding voor medewerkers van Atlas Copco, om hun kennis over gieterijtechnologie te optimaliseren.

Tijdens de eerste maanden van 2021 organiseerde Sirris een online opleiding rond gieterijtechnologie voor medewerkers van Atlas Copco. Deze opleiding werd volledig op de noden en de voorkennis van de deelnemers afgestemd.

Er werden in het totaal elf namiddagsessies gehouden, waarbij verschillende aspecten van het gietproces aan bod kwamen: het Fe-C diagramma, materiaaleigenschappen en het gieten van zowel ferrolegeringen als non-ferrolegeringen, warmtebehandelingen, gietprocedés, gaande van het traditionele zandgieten en hogedrukgieten tot de meer exotische semi-solid giettechnieken, smeltprocessen, ontwerpen van gietstukken, herkennen van gietfouten, alsook kwaliteitscontrole via mechanische beproevingen en niet-destructief onderzoek.

Interesse in een opleiding op maat van uw medewerkers? Neem contact met ons op! Deze opleidingen komen in aanmerking voor financiële steun via de kmo-portefeuille.