Smart Production

Lagere volumes, steeds meer nieuwe producten, prijzen die onder druk staan, de vraag naar ultra-korte doorlooptijden en een tekort aan gekwalificeerd personeel: met deze uitdagingen wordt de maakindustrie vandaag geconfronteerd. Het antwoord: ‘Smart en Digital Factories’, slimme gedigitaliseerde fabrieken, die wendbaar, veilig en grotendeels autonoom kunnen produceren.

   

Slimme productiesystemen uittekenen

Onze experten begeleiden u bij het opzetten van slimme productiesystemen. Samen met u bekijken ze de mogelijkheden van geautomatiseerde machinebelading, veilige mens-robotinteractie, gebruiksvriendelijke robotprogrammering en flexibele kwaliteitsbewaking. Daarnaast helpt Sirris u productieaansturingsprocessen te implementeren, gebaseerd op QRM-technieken (Quick Response Manufacturing). 

In het “Smart and Digital Factory Application Lab” stelt Sirris verschillende 4.0-technologieën ter beschikking van maakbedrijven. Aan de hand van experimenten en proefopstellingen kan u de haalbaarheid en inzetbaarheid van deze technologieën voor uw specifieke uitdagingen evalueren, onder begeleiding en met ondersteuning van onze experts.

Hoogtechnologisch infrastructuur en expertise op 3 sites van Sirris

• Focus op ondersteuning van de operatoren in een assemblagecontext
Meer over onze expertise & infrastructuur in operatorondersteuning vindt u hier. Contacteer onze expert in Kortrijk, Christophe Michiels.

• Focus op robotisatie van omvormende productieprocessen (plaatbewerking, composietproductie, …)
Meer over onze expertise & infrastructuur in robotisering. Contacteer onze expert in Leuven, Manie Conradie.

Focus op flexibel automatiseren van de productie (in een context van afnemende bewerkingen)
Meer over onze expertise & infrastructuur in flexibele automatisatie. Contacteer onze expert in Hasselt, Jan Kempeneers

4.0 made real by Sirris

Voor productielijnen die steeds sneller, nauwkeuriger, efficiënter en betrouwbaarder moeten zijn, is digitaliseren een noodzaak. Het antwoord : ‘Industrie 4.0’. In de praktijk blijkt de implementatie ervan niet zo evident. Daarom bouwt Sirris zelf haar “4.0 made real pilot factory” van de toekomst in Hasselt en test er de haalbaarheid van innovatieve 4.0-technologieën en hun industriële toepassing, zodat we bedrijven het nodige advies en ondersteuning kunnen verstrekken bij de implementatie van 4.0-technologieën.

De focus ligt op 9 thema’s - geconnecteerde machines, transparante werkvloer, e-ID, data architectuur, geïntegreerde kwaliteitscontrole, machining 4.0, operatorondersteuning en nieuwe productietechnologieën.

Bedrijven kunnen de haalbaarheid en inzetbaarheid van deze technologieën evalueren onder begeleiding en met ondersteuning van onze experts en infrastructuur in additive manufacturing, precisie, flexibele automatisatie, digitale productie, data innovation, software engineering, security, IoT, blockchain, …

Meer over onze “4.0 made real pilot factory”