Materialen

Productinnovaties gaan gepaard met een doordacht en duurzaam materiaalgebruik. Om ondernemingen daarin de juiste keuzes te helpen maken, heeft Sirris een verregaande knowhow opgebouwd. We ontwikkelen niet alleen nieuwe, hoogperformante materialen, we investeren ook in de kennis rond en ontwikkeling van innovatieve technologieën voor de productie, assemblage en nabehandeling. Onze hulp reikt van de uitwerking van het concept tot en met de eerste proefserie. We werken volledig nieuwe producten uit, analyseren de beperkingen, selecteren de materialen, bepalen de afmetingen en het design, maken prototypes en proefseries, en zorgen voor karakterisering en validering. Ons multidisciplinaire team kan daarvoor terugvallen op het allerbeste in software, labo-uitrustingen en werkplaatsen.

 

Polymeren bieden het antwoord op steeds strengere operationele beperkingen. Ook multimaterialen (polymeren, composieten en/of metalen die in eenzelfde product zijn gecombineerd) helpen om de mechanische weerstand of intelligente functies te garanderen.

Composieten zorgen nu al voor opmerkelijke innovaties in onder meer de vliegtuigen- en autobouw. Ze zijn lichter, energie-efficiënter, presteren beter en zorgen voor meer vormvrijheid. Met composietmaterialen zijn unieke combinaties van verschillende eigenschappen mogelijk.

Kiezen voor de juiste metaallegering is cruciaal. Die draagt bij tot een betere kwaliteit en langere levensduur van uw eindproduct. Inzicht in metalen en hun verwerking helpt bovendien de doorlooptijd van productontwikkelingen te beperken.

Een easy-to-clean, slijtvaste, corrosiewerende, antibacteriële en/of waterafstotende deklaag? Van verbeterde eigenschappen (bv. een betere grip) en nieuwe functionaliteiten (bv. self-cleaning) tot een nieuw uitzicht voor uw product: de toepassingen van coatings zijn even talrijk als de voordelen.

Ontdek het potentieel van innovatieve materialen voor uw product. Neem vrijblijvend contact op met onze materialenexperts.