Duurzaamheid

Lagere kosten, tal van mogelijkheden!

Duurzaamheid brengt toenemende eisen en kosten met zich mee. Worstelt uw bedrijf hier ook mee? Verander uw insteek! Een duurzame innovatie kan leiden tot kostenbesparing, nieuwe opportuniteiten, nieuwe markten en nieuwe diensten. Sirris kan u hierbij begeleiden, zowel met de strategische zoektocht, het in kaart brengen van het potentieel als bij de omzetting van idee tot uitvoering van innovatie trajecten.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

 

Eco-compliance - proactief en toekomstgericht

De impact van een strengere milieuregelgeving op de product- en productievereisten en de kost om hieraan te beantwoorden neemt almaar toe. Ook klanten hechten steeds meer belang aan de duurzaamheid van het aanbod. Sirris begeleidt u naar een proactieve aanpak, waarbij tijdig ingespeeld wordt op aankomende vereisten. Op die wijze leidt duurzame innovatie in uw bedrijf ook naar duurzame winst.

 

Wij houden de vinger aan de pols en informeren u via onze blog 


Afvalpreventie - zelfsturing en gerichte samenwerking

Vele bedrijven worden steeds afhankelijker van derden voor hun afvalverwerking. Afvalpreventie en nevenstromen optimaal valoriseren is de boodschap. We brengen kosten en potentieel in kaart en begeleiden bedrijven om onafhankelijker te worden. Zo kunnen ze het proces zelf sturen, gericht samenwerking opzetten met de gespecialiseerde verwerkers en stappen zetten die materiaalkringlopen verder sluiten.

 

 

Actueel nieuws over afvalpreventie:


Ecodesign - in materialen, recyclage en businessmodellen

Een innovatief materiaalgebruik kan zowel meer duurzaamheid als winst opleveren. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor ecodesign, nieuwe duurzame materialen, recyclage, en daaruit voortvloeiende duurzame businessmodellen. Sirris begeleidt uw ontwerpers bij het ontwikkelen van duurzame producten met een aantoonbare meerwaarde voor uw organisatie.
 

Lees hier meer over de mogelijkheden met ecodesign:


Circulaire Economie

Er bestaan vele scenario’s en concepten die bijdragen tot de vormgeving van een circulaire economie. Welke kansen en concrete stappen uw bedrijf kan zetten, zoeken we samen met u uit. 

Ook over de circulaire economie vindt u meer info op onze blog:

 

Energie - duurzame productie en efficiëntie

De verschillende aspecten van energie komt aan bod in vele acties en projecten van Sirris. Spreken we over windenergie, dan kunt u terecht in het OWI-Lab, met zijn vele activiteiten, gaande van clustering, over testinfrastructuur tot het opzetten van concrete innovatieprojecten.
 

Zo stelt het OWI-Lab speciaal ontwikkelde meetsystemen ter beschikking voor metingen en/of monitoring van windturbines en hun funderingen op zee. Ook openden we de grootste klimaatkamer van Europa om onderdelen van windturbines of andere machines met zeer grote afmetingen in extreme omstandigheden te testen.

 

U leest alles over het OWI-Lab en haar infrastructuur op de website of op onze blog!

  

Wil u ook weten wat duurzaamheid voor uw bedrijf concreet kan betekenen?

We komen graag bij u langs om uw mogelijkheden in kaart te brengen.

Neem vrijblijvend contact op met onze duurzaamheidsexperts!