Overslaan en naar de inhoud gaan

Mechatronica

Conceptual engineering

Mechatronische producten en systemen worden al vroeg in het engineeringproces gemaakt of gekraakt. Tijdens de conceptuele fase zijn zowel het innovatiepotentieel als de risico’s immers het hoogst. Hier worden cruciale beslissingen genomen die invloed hebben op de ontwikkelingstijd, het budget en de kwaliteit van het eindproduct. Ook in 2016 bood Sirris Belgische bedrijven daarbij ondersteuning: met de juiste requirements, methodologieën en tools, creatieve oplossingsconcepten, IP-expertise en bredere multidisciplinaire engineering.

DiBO ontwerpt energie-efficiënte hybride hogedrukreiniger

Bij de ontwikkeling van nieuwe machines besteedt DiBO steeds meer aandacht aan ecologie. Voor de klanten betekent dit een langere levensduur van hun reinigingsmachines, de mogelijkheid om groene energie te gebruiken, energie-efficiëntie en minder uitstoot. Een nieuwe hybride hogedrukreiniger zou hierin tegemoet komen. Voor de ontwikkeling nam het bedrijf Sirris in de arm. Ons team tekende samen met DiBO het technologische innovatieplan uit en bood ondersteuning bij de conceptuele engineering.
Link

Consortium biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van geïntegreerde AM-lijn

In 2015 zetten Flanders Make en Sirris samen met zes andere partners het Interdisciplinary Cooperative Research project (ICON) Amprodchain op met als doel kennis op te bouwen en een proof of concept aan te reiken voor de integratie van additive manufacturing (AM) in productielijnen voor de serieproductie van onderdelen op maat. Eén van de bijdragen van Sirris is het inzetten van een gestructureerde ontwikkelingsaanpak van vereisten, over ontwikkeling tot validatie, waarbij de verschillende partners gezamenlijk en in parallel de verschillende modules kunnen ontwikkelen.
Link