Overslaan en naar de inhoud gaan

Netwerk voor Vlaamse digitale scale-ups

Om ondernemerschap een duw in de rug te geven stapte Sirris, samen met tien andere partners, in een ambitieus traject, met de steun van Vlaio.

Sirris focust hierbij op jonge en innovatieve digitale bedrijven die de startersfase ontgroeid zijn en klaar staan voor een groeiversnelling. Deze ‘scale-ups’ hebben immers de grootste innovatiekracht en zijn belangrijke motoren voor extra werkgelegenheid. Om dat groeipotentieel te ontginnen en door te stoten tot groeibedrijf, is gespecialiseerde ondersteuning noodzakelijk. Daarom lanceerde Sirris in 2016 samen met Agoria een lerend netwerk voor scale-ups.

Omar Mohout, expert Software Engineering & ICT: “Er is nood aan specifieke begeleiding voor ambitieuze digitale bedrijven die met een groeispurt bezig zijn. Groei in de software-industrie vereist een aangepaste benadering omdat het anders verloopt dan in de ‘niet-digitale’ sectoren. Ze staan hier voor een dubbele uitdaging, het realiseren van externe groei én interne groei.”

Van start-up naar scale-up op WebTomorrow 2016

Op 16 juni vond in de Gentse Flanders Expo de tweede editie van het evenement WebTomorrow plaats, een initiatief van Bloovi en partners. Onder het motto 'digital is the new normal' kwamen sprekers, toonaangevende bedrijven en geïnteresseerde start-ups samen om bij te leren van elkaar. De lezingen en activiteiten focussen op drie thema’s: disruptie & innovatie, future marketing en Belgische start-ups. Ook Sirris tekent present als partner, met Omar Mohout als een van de keynote sprekers. Daarnaast boden we start-ups een Readiness Quick Scan aan, waarmee bedrijven door tien meerkeuzevragen te beantwoorden inzicht kregen in hun groeipotentieel en tips op maat om hun schaal tot tien keer te vergroten.

Ondernemerschap partners

 

322 miljoen bedrijfskapitaal samengebracht op tech-bijeenkomst

Op 20 december bracht Sirris-expert Omar Mohout meer dan 60 bedrijven bij elkaar uit de '€ 1M Club', een select groepje van Belgische technologiebedrijven die recent minstens 1 miljoen dollar aan bedrijfskapitaal ('venture capital') ophaalden, voor een ontbijtvergadering in het kader van het project Scale-up. Samen goed voor 322 miljoen euro aan venture capital.

Present tekenden oprichters en CEO's van 62 snel groeiende technologiebedrijven voor de ontbijtsessie in Gent, niet voor niets in Venture Beat 'de scale-up-stad van België' genoemd. De opzet van het event was een alledaagse samenkomst van alleen ondernemers voor ondernemers en dit met als doel elkaar te leren kennen en peer-to-peer-ervaring uit te wisselen.

1Mclub tech-bijeenkomst

Ontdek ons volledig aanbod aan ICT-services.