Overslaan en naar de inhoud gaan

Advanced Manufacturing

Additive Manufacturing

Sirris behoort tot de top van de Europese organisaties die de technologie van Additive Manufacturing ontwikkelen en toepassen. Een steeds meer strategisch georiënteerde begeleiding waarvan honderden industriële projecten in 2016 konden profiteren.

Sirris vergemakkelijkt het ontwerp van steunstructuren in additive manufacturing

Voor de fabricage van een metalen voorwerp door middel van additive manufacturing, heeft men een bouwplatform nodig waarop de grondstoflagen op elkaar worden uitgespreid en vervolgens gesmolten. Er zijn ook heel specifieke steunstructuren of dragers (supports) nodig om het stuk in de juiste vorm te houden en de warmteafvoer mogelijk te maken. De conceptie van deze steunstructuren die doorslaggevend zijn voor de productiekosten en de kwaliteit van het stuk, bleek soms een heel ingewikkelde zaak. Vandaag is dit verleden tijd, dankzij de nieuwe methodiek die door Sirris werd ontwikkeld.
Link

Grijponderdeel van cappingmachine van Ronchi gaat op 3D-dieet

Al ruim een halve eeuw ontwerpt en vervaardigt Ronchi machines voor het verpakken van vloeibare producten, van voedingswaren tot chemische en cosmetische vloeistoffen. De Italiaanse machinebouwer produceert onder meer cappingmachines, die schroefdoppen op plastic flessen draaien. Samen met Sirris dook Ronchi in de mogelijkheden van 3D-printing om het apparaat nog performanter te maken.
Link

CADskills stelt kaakimplantaat AMSJI scherp voor 3D-printing

CADskills behoort tot de absolute top voor medische implantaten en biedt daarbij het volledige plaatje: van onderzoek over ontwerp tot 3D-printen. Om dat aanbod continu te innoveren en naar hogere niveaus te tillen, werkt de Gentse start-up nauw samen met Sirris. Een van de recentste projecten spitste zich toe op een subperiostaal kaakimplantaat, genaamd AMSJI.
Link

ASCO start pilootproject rond 3D-printen in de luchtvaart

Van liftmechanismes tot complexe mechanische onderdelen en assemblages, ASCO ontwerpt en vervaardigt een breed aanbod voor de luchtvaartindustrie. De R&D-afdeling van de multinational met hoofdkwartier in Brussel werkt onder meer aan geavanceerde concepten voor laminaire vleugelprofielen. Meteen het eerste project waarbij ASCO het over de 3D-boeg gooide. Sirris gidste het bedrijf door deze eerste verkenningsronde, en met succes.
Link