Overslaan en naar de inhoud gaan

Advanced Manufacturing

Precisie

Dankzij precisieproductie kunnen maakbedrijven ‘producten van de toekomst’ vervaardigen en zo hun concurrentiepositie verstevigen. Met zijn state-of-the-art infrastructuur en knowhow helpt Sirris bedrijven om aangepaste productieprocessen uit te tekenen en het kostenplaatje onder controle te houden.

Made Different-transformatie voor componentenafdeling Daikin

Om zich te verzekeren van een duurzame toekomst, moeten maakbedrijven zich ontpoppen tot hoogtechnologische organisaties. Daikin stapte in het ‘Made Different’-programma van Sirris en Agoria om zijn componentenafdeling stap voor stap te transformeren tot fabriek van de toekomst.
Link

Tenneco ontpopt zich tot fabriek van de toekomst

In 2013 werd een zware herstructurering gestart voor Tenneco. Producten werden geherlocaliseerd over de Europese plants. De schokdemperfabrikant uit Sint-Truiden moest dringend werk maken van kostenverbeteringen. Het bedrijf stapte in het Made Different-programma van Sirris en Agoria dat maakbedrijven transformeert tot fabrieken van de toekomst. In 2016 komt de fabrikant weer helemaal op kruissnelheid.
Link

NLMK Clabecq en Sirris brengen optimale freescondities in kaart

In Ittre, bevindt zich de zogeheten Clabecq-site – het voormalige Forges de Clabecq – van staalproducent NLMK. De fabriek produceert voornamelijk dunne staalplaten voor de energie- en transportsector, de mijn- en scheepsbouw en de bouwindustrie, maar bedient ook nichemarkten voor onder meer slijtvast staal en hoogsterktestaal. Om haar manier van werken en haar klantenservice verder te professionaliseren, deed de Belgische NLMK-site in 2015 een beroep op de Precision Manufacturing-expertise van Sirris.
Link

Sirris ondersteunt Herlou bij ontwikkeling raamheftool

Een kantoor voor internationale bouwtrading en -consultancy. Dat is de Limburgse Herlou Groep in een notendop. In 2015 klopte zaakvoerder en seniorconsultant Herwig Louwet, op aanraden van Innovatiecentrum Limburg, bij Sirris aan met de schetsen voor een nieuw concept om het heffen en verplaatsen van pvc-raamprofielen efficiënter én kwaliteitsvoller te maken. In de weken die volgden, boog Sirris zich over de plannen om ze te verfijnen en de haalbaarheid ervan grondig te testen.
Link

Niko vervangt klassiek hardingsprocedé door laserharden

Harding is een essentiële maar lastige stap in het productieproces van precisieonderdelen voor schakelaars. Het klassieke hardingsprocedé duurt immers lang en brengt nauwkeurigheidsrisico's met zich mee. Laserharden maakt komaf met beide problemen. Niko introduceert het in zijn productieproces.
Link