AMable-project lanceert nieuwe oproep

Na het succes van de eerste editie voor innovatieve ideeën in additive manufacturing producten biedt het AMable-project zijn diensten aan voor kmo's en mid-caps binnen de Europese Unie en lanceert het een nieuwe oproep voor experimenten.

Voor het tweede jaar op rij is het Europese AMable-project op zoek naar innovatieve productideeën die additive manufacturing (AM) vereisen. Gedurende het hele ontwikkelingsproces van een innovatief productidee tot de realisatie ervan zullen de geselecteerde teams ondersteuning krijgen van het AMable-consortium. Het vult de kennis en bekwaamheid van het team aan en bundelt alle inspanningen voor een baanbrekend productresultaat.

Als een I4MS Factories of the Future-project wordt het AMable-project gesteund door het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie om de introductie van AM-technologieën te versnellen: vanaf het ontwerp tot de fabricage voor functionele onderdelen in de hele Europese Unie.

Bovendien zal de AMable Services Arena toegang bieden tot de beste Europese AM-kennis en bijgevolg de acceptatie ervan ondersteunen. In combinatie met een digitaal geïntegreerde databackbone zullen op maat gemaakte diensten kmo's helpen bij de introductie van AM en technologische, zakelijke en opleidingsdiensten omvatten.

In het verlengde van de doelstellingen van vorig jaar is deze open oproep gericht op baanbrekende suggesties, die zullen resulteren in economisch en technologisch haalbare AM-producten.

AMable doet een oproep voor voorstellen die een innovatief idee van functionele producten naar voren brengen waarvoor AM vereist is. De oproep is bedoeld om kmo’s in staat te stellen AM te introduceren dankzij financiële steun en AMable Services. Deze diensten zijn gericht op ondersteuning en bijscholing van werknemers op het gebied van ontwerp voor AM, technologieontwikkeling, vaardigheden en opleiding, en op ondersteuning van hun bedrijfsontwikkeling.

Geïnteresseerd? Hier vindt u alle verdere informatie.

Bent u een Belgisch bedrijf en wilt u deelnemen door een voorstel in te dienen? Wij kunnen u helpen. Neem contact met ons op!