Masterclass

Begrijpen wat artificiële intelligentie (AI) precies is

De toepassing van AI zit in de lift, maar het potentieel ervan wordt nog niet ten volle benut. In deze inleidende mastercourse verkennen we het potentieel van AI en overlopen we de verschillende stappen van een AI-project; we focussen hierbij op de zaken waarop moet worden gelet om het project te doen slagen. Ook de ethische, privacy- en veiligheidsaspecten komen aan bod.

De ontwikkeling, beschikbaarheid en betaalbaarheid van krachtige computers en opslageenheden hebben niet alleen tot een boost in artificiële intelligentie (AI) geleid, maar ook tot nieuwe, geavanceerde toepassingen, zoals beeld- en spraakherkenning, de voorspelling van storingen, aanbevelingen, enz. Dit alles heeft een grote impact gehad op onze samenleving en heeft de manier waarop industrieën, bedrijven en organisaties hun diensten runnen, ingrijpend veranderd. En toch bestaan er misvattingen over het echte potentieel van AI, waardoor de mogelijkheden ervan nog worden onderbenut.
Anderzijds geven de op de markt beschikbare AI-oplossingen vaak de indruk dat ze makkelijk en eenvoudig te ontwikkelen zijn, en dat men inzichten kan verwerven door de oplossing gewoon van data te voorzien. Artificiële intelligentie is echter meer dan dat.

In deze mastercourse lichten we toe wat AI is en wat het niet is. We verkennen het potentieel van AI en overlopen de verschillende stappen van een AI-project, vanuit een technisch en een niet-technisch oogpunt; we focussen hierbij op de zaken waarop moet worden gelet om het project te doen slagen. Tot slot behandelen we ook de ethische, privacy- en veiligheidsaspecten waarop moet gelet bij het ontwerpen en uitvoeren van een AI-project.

Na de mastercourse is er een netwerklunch.

Doelpubliek

Deze sessie is bedoeld voor al wie algemene kennis over AI wil verwerven en begrijpen hoe het werkt. Er is geen technologische voorkennis vereist om de sessie bij te wonen.

Deelnemers met een technische achtergrond, die specifieke aspecten van AI en data science willen uitdiepen, raden we aan de meer geavanceerde sessies van ons mastercourse-aanbod te raadplegen.

De voertaal van deze mastercourse is het Engels.

Prijs

De prijs voor deze mastercourse bedraagt 275 EUR.

Algemene voorwaarden

  • U ontvangt een factuur na het event. U kan onze algemene voorwaarden raadplegen op onze website.
  • Als u niet kan deelnemen aan het event, kan u zich laten vervangen door een collega. Gelieve ons dan via een mail naar events.admin@sirris.be de naam van uw collega door te geven.
  • Annuleringen moeten gemeld worden via een mail naar events.admin@sirris.be. Een annulering die gemeld wordt voor 3 werkdagen voorafgaand aan het event is gratis. Bij annuleringen na deze datum of bij niet-deelname zonder annulering vooraf, wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend.

Datum

29 september 2022 10:00 - 12:30

Locatie

Sirris, MRC Gent
Technologiepark-Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€ 275

Lees meer over deze expertise

Contactpersoon

Datum

29 september 2022 10:00 - 12:30

Locatie

Sirris, MRC Gent
Technologiepark-Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€ 275

Similar events