Acht nieuwe QRM Silver-specialisten ontvingen certificaat

Ondanks de COVID-19-pandemie vond op 13 oktober de uitreiking van de QRM Silver-certificaten plaats, ongeveer een jaar na de opleiding. De geslaagde cursisten ontvingen hun certificaat tijdens een video-conferencing-sessie met QRM-grondlegger Rajan Suri. Het event vond plaats bij ETAP Lighting International in Malle, producent en toeleverancier van professionele verlichtingsoplossingen.

Gastbedrijf, cursisten en trainers ontmoetten elkaar deze keer onder wel heel bijzondere omstandigheden. Dankzij de nodige voorzorgen werd het een leerrijke namiddag, waarin ETAP verschillende projecten die het in het kader van QRM al kon verwezenlijken voorstelde. De Antwerpse onderneming realiseert energiezuinige, flexibele en comfortabele verlichtingsoplossingen voor professionele omgevingen, van kantoorgebouwen en ziekenhuizen tot onderwijsinstellingen en industriële werkplaatsen.

ETAP ontwikkelt en produceert eigen armaturen en systemen, zowel voor verlichting als noodverlichting en signalisatie. Dankzij de implementatie van QRM in verschillende afdelingen - productie, maar ook ontwikkeling en verkoop - kon het op korte tijd al enkele mooie resultaten boeken. Deze projecten, de resultaten, verdere verwachtingen en plannen werden uitgebreid uit de doeken gedaan tijdens een presentatie, gevolgd door een rondleiding door de verschillende productieafdelingen van ETAP, waarin verschillende QRM-cellen opgezet zijn.

QRM als troef in uitzonderlijke tijden

Na de rondleiding volgde een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, waarin de grondlegger van de revolutionaire strategie, dieper inging op de uitdagingen voor de Westerse industrie, die al voor de pandemie bestonden: hightech opende de deur naar tal van opties voor producten op maat, maar de klant volgen in zijn vraag of eisen blijkt niet altijd evident. Bovendien wil de klant onmiddellijk geholpen worden, wat het just-in-time-principe in productie essentieel maakt. Ten slotte is er de concurrentie uit de lagelonenlanden, die almaar nijpender wordt, gezien de steeds betere kwaliteit van de producten die er worden geproduceerd. Door de COVID-19-pandemie kwamen hierbij nog vaak problemen in de toelevering van onderdelen vanuit andere landen. Een andere aanpak dringt zich dan ook steeds meer op en QRM kan bijdragen tot een oplossing.

Tijdens de Q&A-ronde konden de aanwezigen vragen stellen aan Rajan Suri over hun specifieke cases, waarbij ze bijkomend ook meer algemene informatie kregen over hoe bepaalde situaties aanpakken.

Ten slotte ontvingen de geslaagde cursisten hun certificaat onder het digitaal toeziende oog van Suri via het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Op 17 november start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks in Genk. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Alle info vindt u in onze agenda!