Accumalux test mechanische eigenschappen van thermoplasten

Om de kwaliteit van zowel materialen als onderdelen voor autobatterijen over de volledige levensduur van de producten te garanderen en onvoorziene kosten te vermijden, kiest Accumalux voor uitgebreid testen.

Accumalux is gespecialiseerd in spuitgietoplossingen voor de batterij-industrie en levert aan de voornaamste batterijfabrikanten ter wereld. De expertise beslaat zowel het idee en de productie van de behuizing, het deksel en allerlei accessoires voor de batterijen, als de ontwikkeling en constructie van matrijzen voor de auto-industrie en de productie van specifieke stukken in kunststof.

Veelvuldig kwaliteitstesten

In het kader van zijn activiteiten besteedt het bedrijf constant aandacht aan de kwaliteit van zijn grondstoffen en aan het onderzoek naar nieuwe materialen die de technische en competitieve specificaties garanderen. Om de kwaliteit van zijn producten te kunnen garanderen en onvoorziene kosten te vermijden, voert het bedrijf meerdere testen uit en doet op regelmatige basis een beroep op Sirris voor mechanische testen en voor de validatie van thermoplaste materialen. De campagnes beslaan tal van testen, waaronder trektesten, buigtesten, slagtesten, testen van veroudering, thermische weerstand, gedrag onder invloed van chemische agentia, gloei, ...

Testen gebeuren zowel op de grondstoffen in bestaande eindproducten als op nieuwe materialen. Dit omdat de eindtoepassingen al bij al heel wat van de materialen eisen. De kunststoffen worden immers zwaar op de proef gesteld als batterijomhulsel en niet elke kunststof voldoet hier aan de strenge eisen. Ook kan op deze manier de kwaliteit gegarandeerd worden gedurende de volledige levensduur van de producten.

Conformiteit

De diverse testen laten toe de eigenschappen en technische specificaties van materialen die het bedrijf gebruikt of wenst te gebruiken te valideren en de conformiteit ervan te garanderen ten opzichte van het productdossier, en de gestelde eisen, zowel interne als die van de klanten van het bedrijf. De dankzij de testen verkregen resultaten helpen Accumalux bij de te volgen procedés, om de conformiteit tegenover de vereisten van het bedrijf te garanderen. 

Wilt u ook zeker zijn dat de gebruikte materialen in uw producten over de juiste kwaliteit beschikken? Wilt u kwaliteitstesten voor uw nieuw product uitvoeren?
Neem alvast een kijkje op onze website of neem contact met ons op
.