Aan de slag met gereedschapsslijtage in Industrie 4.0-context

Industrie 4.0, wat staat voor een vergaande digitalisering van de productie, is waar veel bedrijven vandaag naar streven. Ook bedrijven met een metaalbewerkende activiteit. Digitaliseren, standaardiseren, automatiseren, ... vereisen echter eerst en vooral efficiënte en gecontroleerde verspaningsprocessen. Via een webinar-reeks frissen we de basiskennis hiervan op en linken deze aan de digitale evolutie. We bijten de spits af met gereedschapsslijtage.

Iedereen kijkt naar 'Industrie 4.0' en is bijgevolg druk in de weer met digitaliseren: machines connecteren, dashboards maken, sensoren integereren, etc. We stellen echter vast dat in deze trajecten de basis - het bewerkingsproces op zich - vaak als secundair wordt beschouwd of zelfs helemaal uit het oog verloren. Productiviteit wordt in eerste instantie behaald door performante bewerkingsprocessen. Sirris organiseert nu een reeks korte webinars rond de basiskennis betreffende verspanende operaties, om deze op te frissen en van daaruit de link te leggen met de '4.0-' of digitale evolutie.

Wat gereedschap te vertellen heeft

In het eerste webinar van de reeks, dat plaatsvindt op 16 april, gaan we aan de slag met gereedschapsslijtage. Ook zonder sensoren of digitale hulpmiddelen vertelt het gereedschap ons heel wat. Dus laten we dit eerst even opfrissen, om daarna de ogen te richten op de digitale toekomst. Aan het eind bieden we u een praktische oefening die u meteen kan uitvoeren, om zo een solide basis te leggen.

Deelname aan het webinar is kosteloos maar inschrijven is vereist. Interesse? Lees meer over dit webinar in onze agenda!