Journée d’information sur le financement des PME organisée par « Agentschap Ondernemen »

De infosessie 'Een praktische kijk op kmo-financiering: de belangrijkste overheids- en private financieringsinstrumenten toegelicht' zal op 7 oktober plaatsvinden in het West-Vlaamse Beernem en op 20 november worden herhaald in Leuven. 

Bent u als kmo op zoek naar financiering voor de start of groei van uw onderneming? Kent u voldoende de verschillende overheidsinstrumenten, zoals de winwinlening, de voordelige achtergestelde leningen en overheidswaarborgen? Is uw kredietdossier voldoende onderbouwd om uw slaagkansen op bankfinanciering te verhogen? Kent u alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals crowdfunding, financiering via business angels en de risicokapitaalverschaffers, indien de bank uw financieringsbehoefte niet of slechts beperkt kan invullen? Deze gratis infodag komt tegemoet aan deze en andere vragen.

Tijdens verschillende sessies worden een aantal onderwerpen verder uitgediept. In de voormiddag kan u drie sessies volgen die aansluiten bij het thema bank en overheidsfinanciering:

  • De financieringsproducten van PMV: Hoe werkt de winwinlening? Waar kan ik een achtergestelde lening aanvragen na de regionalisering van het Participatiefonds? Hoe doe ik een beroep op de waarborgregeling, Gigarant of Groeimezzanine? 
  • Hoe optimaliseer ik mijn kredietdossier voor de bank: Welke elementen bevatten een goed kredietdossier? Hoe denkt en werkt de kredietafdeling van een bank?
  • De subsidiemogelijkheden van Agentschap Ondernemen: Kent u de subsidies Aanwervingspremies voor strategische functies in kmo's, Strategische transformatiesteun (STS), de ecologiesteun EP+ en STRES én de kmo-portefeuille met zijn vijf pijlers? 

In de namiddag staan drie sessies op het programma die aansluiten bij het thema risicokapitaalfinanciering:

  • Crowdfunding in Vlaanderen: Wat zijn de verschillende stappen in het crowdfunding-proces en welke crowdfunding-platformen zijn er actief in Vlaanderen?
  • BAN Vlaanderen en zijn business angels: Wat is de taak van BAN Vlaanderen en wanneer kan u een beroep doen op het AAAfund en de BA+lening?
  • PMV als verstrekker van risicokapitaal: Over welke risicokapitaalproducten beschikt PMV ? Welke criteria zijn belangrijk voor een goed risicokapitaaldossier en hoe verloopt het investeringsproces 

U kan zich in de voormiddag en/of namiddag naar eigen keuze inschrijven voor alle workshops ofwel een keuze maken uit een aantal workshops. Elke workshop wordt tweemaal gegeven door de experts van PMV, Febelfin, BAN Vlaanderen, Belgische Crowdfunding Federatie (BCF) en Agentschap Ondernemen.

Op de website van Agentschap Ondernemen vindt u alle praktische info, het volledige programma en het inschrijvingsformulierDeze infosessies zijn gratis, maar tijdig inschrijven is een must, want de plaatsen zijn beperkt!