Het is een open deur intrappen te stellen dat je geld verliest met afval. Even zo dat afvalpreventie belangrijk is. Door wijzigende regelgeving en toenemende druk op het milieu blijft dit een domein dat sterk in beweging is. Zo moeten binnenkort de kunststofstromen gescheiden ingezameld worden. Even bijbenen? Dat kan op 24 oktober!

Heel wat organisaties zijn zich bewust van de nood aan een circulaire economie of van de voordelen ervan. De hamvraag blijft: hoe komt uw organisatie vooruit? Welke stappen kunt u zetten? Welke relevante beslissingen moet u nemen?

Op 21 september organiseert de Belgian Energy Research Alliance (BERA) samen met het IBN Offshore Energy (waarbij ook het OWI-Lab betrokken is), Tweed en VLIZ een brokerage event om de Belgische offshore windindustrie te verbinden met onderzoekscentra.

Binnen het VIS-OWOME project werden dynamische dashboards ontwikkeld om verschillende signalen van machines te monitoren en analyseren. Dit om snel de gezondheid en prestaties ervan beter te kunnen begrijpen en inschatten, bepaalde fenomenen te zien, ...

Klaar voor een topjob die uw talent voor technologie en innovatie combineert met uw zin in avontuur? OWI-Lab is momenteel op zoek naar een applicatie-ingenieur voor nieuwe en lopende projecten om operations & maintenance in offshore windturbineparken te verbeteren.

De circulaire economie omarmen is een goed idee. Inzicht verwerven in de basisbeginselen van de circulaire economie is fundamenteel om vooruitgang te maken. Zo kunt u zich de juiste vragen stellen en krijgt u een totaalbeeld.

De trend van bedrijven die de wegwerpcultuur verwerpen ten gunste van een meer circulaire economie tekent zich steeds duidelijker af. Sirris ondersteunt deze trend volop met allerlei acties om de industrie hierbij te steunen.

Onderzoek binnen het VIS-OWOME project heeft aangetoond dat voor offshore windturbines zeer accurate vermogenscurves kunnen gecreëerd worden aan de hand van machine-learning-technieken. Hierdoor kunnen op een heel korte termijn en met weinig moeite zeer goede resultaten behaald worden.

circular economy

Onlangs is de eerste standaard voor de circulaire economie - BS 8001:2017 - gepubliceerd. Hij werd ontwikkeld met brede steun van meerdere belangrijke spelers in het domein. We hebben het document doorgenomen en bieden u hier de belangrijkste inzichten. Verder geven we voorbeelden uit de industrie en leggen we een verband met onze ervaringen om deze nieuwe standaard zo dicht mogelijk bij de activiteiten van productieondernemingen te brengen.

Stillemans heeft een lange geschiedenis in het produceren en vermarkten van kunststof afboordprofielen voor o.a. de meubelindustrie. Het bedrijf zet zijn expertise nu ook in voor nieuwe innovatieve producten en toepassingen. Zo worden verschillende toepassingsgebieden in de bouw onderzocht, zoals bijvoorbeeld integratie van ledverlichting.