Op 14 september 2017 vindt in Kortrijk een studiedag plaats over aandrijfselectie voor motion-applicaties met behulp van CAD-tools. De focus zal liggen op de nodige, breed inzetbare tools om motion-simulaties op te zetten in CAD-software en te komen tot de meest geschikte aandrijving voor toepassingen. Het event kadert in het TETRA-project 'AMoCAD', uitgevoerd door UGent Campus Kortrijk en Sirris.

Voor wie binnen een bedrijf methodisch en effectief producten wil ontwikkelen of wie creatieve ideeën wil omzetten in een succesvol, nieuw product organiseren KU Leuven en UGent ook volgend academiejaar de opleiding 'integrale productontwikkeling'.

DiBO zocht naar energiewinsten en ecologische verbeteringen voor een lijn van industriële hogedrukreinigers. Samen met Sirris ontwikkelde de onderneming een nieuwe, meer ecologisch verantwoorde hybride hogedrukreiniger.

Na iets meer dan een jaar na de opening van het applicatielab van Sirris in Kortrijk is ook de uitwerking van de R&D-pijler rond de onderzoeksinfrastructuur, die vanuit de KU Leuven in Brugge wordt opgezet, gestart. Hiermee is het Machinebouw- en Mechatronicacentrum klaar om deze industriële cluster op een nog hoger niveau te tillen.

Je bent een crack in elektronica? Gefascineerd door slimme producten en innovatie? Dan ben je de geknipte persoon om ons Mechatronica-team in Heverlee te versterken als projectingenieur elektronica. Je mag rekenen op talloze samenwerkingen met toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland én met experts in meerdere vakgebieden als je collega's en partners.

systems engineering, productontwikkeling

Alle informatie tijdens de conceptfase van een productontwikkeling verzamelen en goed beheren is vaak een uitdaging. Issues als toegang tot de laatste versie, communicatie onder de betrokkenen of al dan niet gecentraliseerde informatie leiden tot ergernis en tijdverlies of zelfs tot extra kosten en langere doorlooptijd. De aanpak van systems engineering biedt antwoorden op deze problemen.

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Om bedrijven hierover te informeren binnen het project InProVol worden verschillende webinars georganiseerd. De tweede, met focus op CE-markering, is nu online.

In het kader van de ontwikkeling van competenties op het vlak van sensoren heeft Sirris onlangs een nieuw type van temperatuursensor uitgewerkt. Doel ervan was een eenvoudig meetbare fysieke grootheid te verkrijgen die voldoende gevoelig is om meetfouten als gevolg van ruis te beperken. Onze keuze ging al snel uit naar RTD-oplossingen (Resistor Thermal Detector).

AGV

Dankzij recente technologische ontwikkelingen vinden robots en automatisch geleide voertuigen (AGV’s) steeds meer ingang, zelfs buiten industriële omgevingen. Een inspirerend voorbeeld hiervan is het prototype van een aardbeiplukrobot, een ontwikkeling van Octinion.