Sirris speelt de rol van projectleider ad interim voor een startup die een innoverende theezetmachine ontwikkelt die de kunst van het theedrinken respecteert.

Sirris heeft vorig jaar het Cornet-project Infiblank succesvol afgesloten en wil samen met de Duitse partner Fraunhofer de studie van het snij- en ponsgereedschap verderzetten voor andere materialen naast hogesterktestaal, zoals vezelversterkte kunststoffen en composieten. Daarnaast wordt een nieuwe scheidingstechniek zoals 'high speed impact cutting' (HSIC) in beschouwing genomen.

Een combinatie van verschillende materialen kan de gepaste oplossing bieden om producten met een grotere toegevoegde waarde te realiseren. Hoe pak je dit aan? Op 20 februari organiseren Sirris, BIL, Agoria en Flanders Make een seminarie rond het thema 'mechanisch verbinden'.

Een combinatie van verschillende materialen kan de gepaste oplossing bieden om producten met een grotere toegevoegde waarde te realiseren! Op 20 februari organiseren Sirris, BIL, Agoria en Flanders Make een seminarie rond dit thema. We geven u het nodige inzicht in nieuwe, moderne technologieën om ongelijksoortige materialen te verbinden.

In het kader van een project rond ‘Smart Cities’ ontwikkelt Sirris samen met Multitel een sensor waarmee men de vulgraad van glascontainers in realtime kan meten.

Naast de masterclasses, die doorgaans eerder theoretisch dan praktisch ingericht zijn, organiseert het SLC-Lab nu ook enkele hands-on sessies, waarin de theorie in de praktijk gebracht wordt. Binnenkort vinden twee sessies plaats, rond handlamineren en mallenbouw, en rond vacuüminfusie en prepreg lay-up.

Om u praktisch inzicht te geven in de nieuwe programmeermogelijkheden van lasrobots organiseren Sirris, Agoria en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) op 8 februari de workshop ‘Lasrobots: sneller, efficiënter of helemaal niet meer programmeren voor kleinere series! Kan dat?’.

Ter gelegenheid van zijn eerste verjaardag organiseert de cluster ‘Innovatieve Coatings’ op 1 februari zijn jaarevent. Naast een overzicht van wat gebeurd is en wat verwacht, komen verschillende getuigenissen van leden aan bod en is een keynote door Piet Verhoeve (Hangar K) voorzien.

Afgekeurde gietstukken door gietfouten kosten gieterijen tijd en geld, en worden dus best zoveel mogelijk vermeden. Op 13 februari organiseren Sirris en Agoria daarom een miniseminarie rond gietfouten.