In Leuven is een proefproject van start gegaan dat gebruik maakt van kurkrecyclaat om onkruid in de boomperken te voorkomen. Het project vloeit voort uit een ontwikkeling waaraan ook Sirris een bijdrage leverde.

Prille beginner of doorwinterde gebruiker? Met onze crash-cursus en masterclass bieden we elk wat wils! We geven een veelzijdige basis rond verschillende thema’s, telkens met de nodige diepgang.

Voor coatingprocessen is er een voortdurende evolutie naar duurzamere, efficiëntere en snellere technologieën. Tijdens de vierde workshop op 30 november van de cluster Innovatieve Coatings, waarvan Sirris deel uitmaakt, wordt ingezoomd op curing-technieken op basis van ultraviolet licht (uv en uv-led) en ‘electron beam’ (EB).

Om aan de eisen van vandaag en morgen te voldoen, gaan productontwikkelingen de richting uit van ecologie, duurzaamheid, een hogere performantie en een langere levensduur. Dit geldt ook voor coatings. Dergelijke innovaties kunnen niet zonder grondig testen. Sirris komt met haar state-of-the-art testlabo voor coating tegemoet aan de noden van de industrie.

Cebo Automotive ging met steun van Sirris op zoek naar een onzichtbare, beschermende coating voor motoronderdelen van oldtimers.

Vandaag wordt kurk al lang niet meer gezien als een wegwerpmateriaal, maar als waardevolle bron voor recyclage. De toepassingsmogelijkheden van kurkrecyclaat worden momenteel volop onderzocht. Zo bedacht vzw De Vlaspit een natuurlijke bodembedekking voor onder planten en bomen.

Gewichtsreductie, een hogere performantie, integratie van functionaliteiten... Op zoek naar nieuwe productieprocessen om producten met een grotere toegevoegde waarde te realiseren? Een combinatie van verschillende materialen kan u de gepaste oplossing bieden! Op 24 oktober organiseren Sirris, BIL, Agoria en Flanders Make een studiedag rond dit thema. We geven u het nodige inzicht in nieuwe, moderne technologieën om ongelijksoortige materialen te verbinden.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in regelgeving en normen? Op 19 oktober organiseert Agoria 'Unboxing Rules & Standards'. Het event behandelt 17 verschillende actuele onderwerpen. Ook Sirris werkt hieraan mee en brengt een lezing rond beveiliging en privacy in het kader van Internet of Things en een tweede rond de Europese Richtlijn voor Drukapparatuur (PED).