Na vier jaar sensibiliseren, innoveren, tools ontwikkelen en begeleiden, stelt Flanders Synergy op 7 maart de laatste inzichten en resultaten van haar industrieproject voor in samenwerking met KU Leuven. In dit kader loopt momenteel een kort onderzoek rond de thema's die op het event zullen behandeld worden. Doet u ook mee?

In een Industrie 4.0-productie context valt de operator niet weg, maar werkt hij efficiënter dankzij de inzet van allerlei slimme technologieën. Sirris bouwde recent een nieuwe demo-assemblagelijn met zes cellen waarin verschillende technologieën zijn geïmplementeerd die passen in de fabriek van de toekomst. We stellen de mogelijkheden aan u voor.

Benieuwd hoe een Factory of the Future er vanbinnen uitziet? Ook dit voorjaar vindt een nieuwe Factory of the Future Roadshow plaats. Laat u inspireren door de awardwinnaars via een bezoek aan drie bedrijven naar keuze.

Het EU-Japan Centre organiseert van 25 tot 29 juni een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiviteit te verbeteren en productiekosten te verlagen.

Met Borit, Reynaers Aluminium, Dekeyzer-Ossaer en Lantmännen Unibake heeft Vlaanderen er vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst bij. In vier jaar tijd hebben in totaal 20 maakbedrijven het prestigieuze label behaald.

Voor de maakindustrie is kwalitatieve maatproducten op korte termijn leveren aan een concurrentiële prijs vandaag een grote uitdaging. De oplossing is mogelijk te vinden in recente flexibele automatiseringstechnologieën. Maar onbekend is onbemind en daar willen Sirris, Agoria en UGent verandering in brengen tijdens een workshop rond flexibele automatisering op 15 maart.

In het eerste deel van onze blogreeks (met whitepapers) bekijken we de basics voor design in additive manufacturing.